sobota 3. září 2016

Díky, Dexi!

I když v poslední době toho v dresu Reds moc neodkopal, zůstával pro mě Dexter Blackstock symbolem doby, kdy Forest měli po dlouhatánské době krůček od toho, aby se vrátili do Premier League. Ano, mám na mysli sezony 2009/10 a 2010/11, v nichž Forest dosáhli play-off. Hlavně v té první sehrál hodně důležitou roli – vzpomeňme třeba na vítězný gól proti Newcastlu šouráčkem k tyči, branku po rohu na hřišti West Bromwiche nebo dva góly, jimiž zajistil vítězství proti Sheffieldu Wednesday. V dalších letech měl bohužel smůlu na zranění, dvakrát si těžce pochroumal koleno, což negativně ovlivnilo jeho další kariéru.
Dovolím si osobní vzpomínku. V dubnu 2009 jsem podnikl jednu z cest za klubem mého srdce, bylo to v době, kdy byl poprvé u kormidla Billy Davies a jeho tým urputně bojoval o záchranu. Od konce března už byl v kádru i Dexter Blackstock, který tehdy přišel na hostování z QPR. Pár dní nato, 11. dubna, jsem s dalšími tisícovkami fandů na tribuně Brian Clough Stand sledoval trápení Reds proti velmi silnému Bristolu City. V 72. minutě poslal hosty do vedení 1:2 pozdější hráč Forest Dele Adebola a vypadalo to prachbídně. Sedm minut před koncem naštěstí vyrovnal Joe Garner, a tak jsme si říkali – aspoň bod! Ale pak, v nastaveném čase, se po zmatcích v pokutovém území hostů dostal k míči Blackstock a z voleje rozhodl o vítězství 3:2! Následovala úžasná gólová oslava s odhozením dresu mezi lidi a fandové málem zbořili stadion.


Dexter byl vždy loajálním členem klubu, když bylo třeba, zaskočil a dal gól. Takový byl scénář poslední doby. V lednu 2013 mu Fawaz nabídl luxusní kontrakt na čtyři a půl roku a bohužel, od té chvíle jako by to už nebylo ono. Buďme upřímní, vzájemná dohoda o zrušení smlouvy první zářijový den je pro klub asi nejlepším řešením. Ale Dexter Blackstock bude mezi námi, věrnými fandy Reds, vždy vnímán jako poctivý válečník pod praporem s naším symbolem. Ať už bude dále pokračovat kdekoliv, držím mu palce a přeju hodně štěstí.

Žádné komentáře:

Okomentovat